Historiaa
  Toimihenkilöt
  Sukutapaamiset
  Kuvia

Kairikon suvun yhteiset tai alueelliset tapaamiset

Helsinki (Kulttuurikeskus Sofia) 6.-8.8.2010

Pajulahdessa 9.-12.10.2008
Pajulahdessa järjestettiin 9.-12.10.2008 toinen ”muistin ja muistojen virkistämisen” viikonloppu. Tällä kertaa 25 osallistujan joukossa oli myös neljännen polven edustajia.

Itä-Suomen tapaaminen 27.4.2008
Mikkelissä Tertin kartanossa järjestettiin 27.4.2008 itä-suomalaisten jäsentemme tapaaminen. Merja Kairikko oli pääjärjestäjänä tilaisuudessa, johon osallistui lähes 30 henkeä. Päämajakaupunki Mikkelin merkeissä meille esitettiin suullinen ja kuvallinen kokonaisuus, jonka runkona oli marsalkka Mannerheimiin liittyvät tapahtumat Mikkelissä.

Pohjanmaan haaran tapaaminen 3.11.2007
Sukuyhdistyksemme pohjalaisten aluetapaaminen Pyhäinpäivänä 3.11.2007 oli erinomaisen onnistunut - kiitos Heikille ja Hannulla perheineen. Lisämausteen tapahtumaan toi edellisenä yönä alkanut talvi - pakkasta reilusti ja maassa lunta vaaksan verran. Raijan ja Heikin kotiin kerääntyi lähes 30 henkeä - kaukaisimmat Markku ja Satu Huittisista ja Jaana Noormarkusta - sekä tämän raportin laatija Kuopiosta. Rupattelun ja kahvien jälkeen tutustuimme lyhyesti Asemiesmuseoon ja Isokyrön ikivanhaan kirkkoon. Kirkko oli erityisen kaunis, kun paanut olivat osittain lumen peittämiä ja tumma vesi valui Kyrönjoen lumivalkeiden rantojen välissä.

Lievästi hytisten kävelimme Kotiseututaloon, jossa lämpö ja ruuan tuoksu aiheuttivat tyytyväisyyden huokaisuja. Seisovan lounaspöydä antimaet olivat laadukkaita ja riittäviä. Esko kertoi Sukuyhdistyksen ajankohtaisista asioista. Heikin esitys Yhdysvaltojen antamasta sotilasavusta Neuvostoliitolle vuosina 1930-1945 oli järkyttävää kuultavaa. Meidän vihollisiamme oli muissakin ilmansuunnissa, kuin idässä!

Illan jo hämärtyessä saimme tutustua juuri remontoituun K-market Hattuseen, joka pian täyttää siis 80 vuotta. Nykyinen vastuuta kantava taitaa olla jo neljännen polven yrittäjä. Loppuillan juttelimme Irjan ja Hannun kodissa Emeleuksentiellä.
Sukuneuvoston puheenjohtajalle vahvistui jälleen kerran näiden aluetapaamisten merkitys. Sukuyhdistyksen tarkoitus ja tehtävä toteutuu erinomaisesti tällä tavoin.

Pori (Yyteri) 15.-17.6.2007
Katso kooste sukutapaamisista (4,3 MB)

Itä-Suomen tapaaminen Kolilla 17.9.2006
Sää kirkastui pitkän sadejakson jälkeen upeaksi auringonpaisteeksi ja kansallismaisema Pieliselle oli upeimmillaan. Mukaan pääsi 26 jäsentämme ja mukana oli ”ensikertalaisia” eli Seppo Kairikon pikkuinen Lotta-vauva – ja vävyehdokaskin. Luontokeskus Ukon multimediaesitys Itä-Suomen ja Karjalan luonnon ja elämän vaiheista ja vuoden kierrosta oli jälleen kerran tunteita herättävä.

Pääkaupunkiseudun Kairikkolaisten sukulounas Vantaankoskella 22.5.2006
Melko tarkkaan 80 henkeä saapui Anun järjestämään tilaisuuteen.

Kairikkolaisten paikallinen sukutapaaminen Tampereen Rusthollissa 5.3.2006
Yhteensä osallistujia oli 10 aikuista ja 3 lasta.

Lahti (Messilä), 18.-20.6.2004

Kuopio (Rauhalahti), 15.-17.6.2001
Kuopion Rauhanlahteen varsinkin nuorempi sukupolvi oli ilmoittautunut runsaslukuisesti. Osallistujia oli yhteensä yli 170 henkeä.

Kitee (Pajarinhovi), 18.-20.6.1999
Matkailukeskus Pajarinhovissa meitä oli yhteensä 145 henkeä. Sukutapaamisen yhteydessä oli järjestetty kokopäiväretki Valamoon.

Vääksy (Tallukka), 1996

Vääksy (Tallukka), 19.-20.6.1993

Nurmes, 9.-10.6.1990
Nurmeksen sukutapaaminen järjestettiin Risto Kairikon kotona.

Sipoo (Miianmäki), 7.-8.6.1986

Kokkola (Rödsö), 25.-27.8.1978
Kokkolan sukutapaaminen järjestettiin Viljo ja Anja Hattusen kotona.

Naantali, 31.5. – 3.6.1974
Esko Länsimies ei päässyt Kihniön tapaamiseen, joten hän kutsui serkut Viljo Hattusen suostumuksella ja kannustamana kotiinsa Naantaliin. Paikalle ilmaantui upeassa Helluntaisäässä yli 50 osallistujaa, serkkujen ikämediaani oli tuolloin 33 vuotta. Nummiset asuivat motelli Kultaisesssa Auringossa ja Markulla oli oma No terve vaan-linja-autonsa, mutta kaikille muille löytyi soppi talossa.

Perjantain tarjoukset olivat nyyttikestin merkeissä ja myös emäntä oli ystävättärineen valmistanut erityisesti erilaisia paikallisia ruokia. Kiertoajelulla kävimme Louhisaaressa ja Kultarannassa, johon isäntä UKK ei vielä ollut saapunut lomaansa viettämään. Söimme illallisen vanhankaupungin ytimessä pienvenesatamassa Tawastin Killassa. Iltaa jatkettiin Eskon luona lähes yöttömässä yössä varhaisille aamutunneille saakka.

Kihniö, 1972
  Ensimmäinen varsinainen serkkutapaaminen järjestettiin Kihniöllä samassa Hietasten talossa, joka otti evakkoperheen vastaan ja josta käsin myös ensimmäisinä rauhan vuosina osa sisaruksien perheistä järjesteli vakituisia asuinpaikkojaan.

Sanni Hattusen 70 v. juhla Isokyrössä lokakuussa 1970
Kantaperheen vanhimman lapsen merkkipäivälle keräytyi suuri joukko sukua. Sisarukset ja heidän lapsensa majoittuminen Hattusten komeisiin taloihin. Serkkupolvi kokoontui Hannun perheen luona. Tällöin nousi keskustelun yhteydessä esiin ajatus ”serkkutapaamisten” järjestämisestä.